Kian Properties och AM1 Fastigheter har förvärvat detaljplanelagda byggrätter för cirka 65 bostäder genom ett samägt bolag, i södra innerstaden i Malmö. De planerade bostäderna, som byggs helt i trä, får ett optimalt läge med gångavstånd till Möllevångstorg med dess urbana atmosfär med ett myller av caféer, uteserveringar, butiker och restauranger.

Projektet kommer att delas upp i två etapper med beräknad byggstart för etapp 1 redan under augusti 2017. Bostäderna blir välplanerade och genomtänkta med alltifrån studios till etagelägenheter och radhus med en härlig och avkopplande innergård.

Projektet kännetecknas av ett urbant, hållbart och socialt boende och byggs helt i trä. Genom att vi väljer trä som byggmaterial bidrar vi till en hållbar utveckling med en byggnad som i princip är helt CO2-netural med en bra boendemiljö. Dessutom korta vi ner byggtiden rejält, vilket ger oss ekonomiska och miljömässiga fördelar, säger Michel Fatehnia, VD på Kian Properties.

Mood 89 är Kian Properties andra projekt i Malmö på kort tid, vilket visar att det här är en region som bolaget tror på. Till skillnad från projektet i Hyllie, Hyllie Alm, vänder sig dessa bostäder främst till unga och mindre familjehushåll som prioriterar det centrala läget med närhet till både Universitet/Högskola och stadslivet.

Läs mer om Projekt Mood 89 och Projekt Hyllie Alm på bolagets hemsida: www.kianproperties.se

(3D Rendering – Artiniq.se)