Välkommen till Pilspetsen

3Fakta

Projekt Bostadsprojekt
Upplåtelseform Hyresrätter
Antal bostäder 48
Adress Engelbrektsgatan
Rendering Kaminsky
Skede Genomfört
Färdigställt Q1 2023
Inflyttning Q1 2023

Pilspetsen Ett kvarter i parkmiljö

I Pilevallsområdet i Trelleborgs tätort har Kian Properties tillsammans med Preservia färdigställt byggnationen av 42 yteffektiva bostäder i ett flerbostadshus och 6 stadsradhus.  

De två kvarteren är designade så att de ska kunna fungera i synergi. De två gårdarna kopplas samman med en promenadstig och de har ett gemensamt miljöhus och orangeri.

Om bostäderna

Vi har tänkt smart, inte stort. Ett flerbostadshus som är välplanerade, med rätt tekniska lösningar och bra planlösningar gör att man kan bo bättre på färre kvadratmeter. En smart planering gör att de boende får mer för pengarna och att fler har råd att bo bra och få bästa möjliga livskvalitét! Eftersom alla lägenheter är genomgående får alla boende en tyst sida mot gården och en mer aktiv sida mot Engelbrektsgatan.
Mot gårdssidan skapas en mer levande miljö tack vare loftgångarna, där de boende får en direkt koppling med den gröna utemiljön. Loftgångarna är generösa och används även som balkonger, här finns plats för integrerade odlingslösningar och sittplatser. Mot gatusidan finns en fransk balkong, som även den bidrar till ett mer levande gaturum.

Radhusen är smart planerade för att effektivt få ut fyra sovrum på övervåningen samt ett stort vardagsrum på nedervåningen. Generösa glasade partiet ut mot den privata terrassen och den gröna gemensamma innergården ger rummet en öppen och härlig atmosfär. En något indragen fasad mot gatan bildar en liten entréyta framför ytterdörren samt skapar ett livfullt spel i fasaden

Pilevallsområdet

De två framtida kvarteren i Pilevallsområdet ska andas ”mellan-köping-karaktär”, med moderna mått – ett stadsområde mellan den centrala innerstaden och ytterområdena, ett stadsområde som präglas av
både folkliv och trygghet, med stort inslag av grönska. I Pilspetsen bor du granne med naturen men har samtidigt nära till citypulsen.  

Samtliga bostäder förmedlas via Boplats Syd.

Pilspetsen